Лондонський університет допоможе створити ІР-суд в Україні

Лондонський університет допоможе створити ІР-суд в Україні

Фото
Укрінформ
Велика Британія надасть технічну підтримку Україні у створенні Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Про це йшлося на засіданні Міжнародної консультативної ради (МКР), присвяченому створенню та діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні, що відбулося в Лондоні, інформує прес-центр судової влади України.

«Відкрито консультаційний Проект Великої Британії з надання технічної допомоги Україні зі створення IP-суду», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, проектом передбачено, що фахівці в галузі права Лондонського університету королеви Марії протягом двох років надаватимуть технічну допомогу Україні з питання створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Так, спеціалісти з Великої Британії проаналізують всю правову базу в Україні, що регулює діяльність Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Крім того, вони розроблять міжнародну навчальну програму для новопризначених суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності з урахуванням кращих світових стандартів.

Також на засіданні члени МКР висловили свої думки щодо розроблення програми навчання суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності України, обговорили її структуру та процесуальні питання, важливість впровадження різних елементів програми.

Повідомляється, що участь у засіданні взяли голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, котрий презентував місію створення нового органу в судовій системі та звернув увагу на основні виклики, що постають перед Вищим судом з питань інтелектуальної власності в Україні.

Членами української делегації були також голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов. Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков взяв участь у обговоренні за допомогою відеоконференцзв'язку.

Читайте також: САП направила у суд справу щодо суддів, які отримали хабар у 8 тисяч доларів

Враховуючи коментарі українських колег, члени МКР зможуть надати конкретні пропозиції щодо побудови програми навчання фахівців новоствореного спеціалізованого суду в Україні, інформує прес-центр судової влади.

Фото: court.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-