Об’єднавчий архієрейський собор збереться найближчим часом – Філарет

Об’єднавчий архієрейський собор збереться найближчим часом – Філарет

Укрінформ
Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет прогнозує проведення об’єднавчого архієрейського собору найближчим часом.

Про це він сказав на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовимось, коли скличемо цей собор. А ми, я так планую, скличемо його найближчим часом. Це буде архієрейський собор, де братимуть участь архієреї Київського патріархату, архієреї Автокефальної церкви на чолі з митрополитом Макарієм і архієреї Московського патріархату, які захочуть», - сказав патріарх Філарет.

За його словами, процес об’єднання буде дуже швидким. Проте попередня дата об'єднавчого собору ще не визначена.

Як повідомлялось, раніше патріарх Філарет зазначав, що після зняття анафеми архієреї трьох церков зможуть об’єднатися в єдину Українську православну церкву, яка потім буде визнана Вселенським патріархом.

Синод Вселенського патріархату, який проходив у Стамбулі з 9 по 11 жовтня, ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Читайте також: Об'єднання церков в Україні буде лише добровільним - Філарет

17 квітня 2018 року Президент Петро Порошенко заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автокефалію Української православної церкви.

19 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову щодо звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу.

22 квітня Президент заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-