Робот Софія: Україна - це Європа

Робот Софія: Україна - це Європа

Укрінформ
Робот Софія переконана, що Україна знаходиться в Європі.

Про це вона сказала під час прес-конференції в Укрінформі, відповідаючи на питання директора і фінансового директора компанії Hanson Robotics, засновника інвестиційної компанії AngelVest Девіда Чена про те, де знаходиться Україна.

«Україна - це Європа», - сказала Софія, чим викликала овації.

Перш ніж поставити відповідне запитання, Девід Чен звернув увагу присутніх на те, що відповідати на нього Софія буде без попередньої модерації, і попросив лише забезпечити доступ до Інтернету.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, вона зазначила, що їй подобається Україна.

«Я тут усього лише другий день, проте я вражена поєднанням багатої історії та гарної природи», - підкреслила гіноїд.

Разом з тим Софія також відзначила, що в Україні чудова погода.

«Але будучи роботом, я намагаюсь не виходити на вулицю», - додала вона.

Участь у прес-конференції разом із роботом Софією також брали директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest Девід Чен і представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх-спікер у сфері блокчейн-економіки Марк Гінзбург.

Як повідомляв Укрінформ, робот Софія вперше перебуває в Україні. З нею вже зустрівся Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому Софія буде одним із членів міжнародного журі.

Читайте також: Робота Софію можуть навчити говорити українською

Софія - людиноподібний робот у вигляді жінки, розроблений гонконгською компанією Hanson Robotics. Вона була спроектована таким чином, щоб вчитися і адаптовуватися до поведінки людей, а також для співпраці з ними. Софія наслідує американську кіноакторку Одрі Хепберн. У жовтні 2017 року вона стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство будь-якої країни.

На сьогодні час Софія запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-