Нацрада прийде на NewsOne із позаплановою перевіркою

Нацрада прийде на NewsOne із позаплановою перевіркою

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з неподанням інформації про зміни в структурі власності.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моніторингом зафіксовано поширення інформації щодо змін у структурі власності телекомпанії. На сайті було розміщено інформацію, що телеканал NewsOne змінив управлінця, що Євген Мураєв як власник підприємства передає управління 100% акцій відомому українському юристу Андрію Портнову", - сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Член Нацради Сергій Костинський уточнив, що ліцензіат не подав інформації про зміни в структурі власності упродовж 30 днів, як це передбачено законом, тому регуляторний орган уповноважений призначити його позапланову перевірку.

"Окремо ми також зафіксували інформацію, де пан Портнов підтверджує інформацію, що він є фактично кінцевим бенефеціаром цього телеканалу. І оскільки жодних заяв про зміну в структурі власності не надходить, у нас є повноваження призначити позапланову перевірку. Ми хочемо з'ясувати обставини: що відбулося, і ми діємо відповідно до норм чинного законодавства", - зазначив Костинський.

Читайте також: Мінгареллі назвав неприйнятним недофінансування суспільного мовника

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління на три роки телеканал NewsOne. На початку жовтня народний депутат і колишній власник NewsOne Євген Мураєв повідомив, що новим власником корпоративних прав телеканалу став народний депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-