У Дніпрі показали фільм про полонених та зниклих безвісти на сході України

У Дніпрі показали фільм про полонених та зниклих безвісти на сході України

Відео
Укрінформ
У Дніпрі презентували фільм Катерини Стрельченко «Вірю, чекаю, молюся» про зниклих безвісти та полонених на сході України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні пам’ятати і шанувати подвиг тих людей, які захищають незалежність України. Бути небайдужими до тих, хто постраждав від воєнних дій. Робити це необхідно в усіх напрямках. Такі масштабні художні проекти, як створення фільму, – це те, що привертає велику увагу. Це те, що здатне максимально передавати і молоді, і дітям, і дорослим головний меседж – бути патріотами, цінувати і берегти свою Батьківщину, допомагати один одному», - сказав на презентації голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Як розповіла перед початком фільму режисер Катерина Стрельченко, у фільмі «Вірю, чекаю, молюся» головними героями стали хлопці з передової, бійці, які були в полоні, і родичі, які розшукують своїх близьких. Крім цього, коментарі у фільмі дають психологи, представники Червоного Хреста, волонтери, працівники «Евакуації 200», судово-медичні експерти, фахівці з питань ДНК з лікарні Мечникова.

«Ми намагалися поспілкуватися з різними людьми, аби картина не була однобокою», - сказала режисер.

Стрічку готували в рамках цьогорічного обласного фестивалю «Сила нескорених», який проходить щорічно до Дня захисника України.

За словами депутата Дніпропетровської обласної ради та ветерана АТО Віктора Боняка, за два дні трейлер фільму зібрав більше 25 000 переглядів. «Стрічка важка, але її обов’язково треба подивитися», - наголосив Боняк.

Читайте також: "Донбас" Лозниці виходить в український прокат

Зйомки фільму провела студія «12 кадр».

Після перегляду фільму, який демонстрували у кінотеатрі «Правда-кіно», глядачі аплодували стоячи, багато хто не приховував сліз.

Далі кінострічка демонструватиметься в інших містах України та за кордоном.

Відео: 2berega

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-