Державна екоінспекція шукає кадри у пілотні округи

Державна екоінспекція шукає кадри у пілотні округи

Укрінформ
У рамках реформування сфери нагляду за станом довкілля триває кадровий відбір фахівців до п’ять пілотних округів, створених замість ліквідованих терорганів Державної екологічної інспекції, що працювали в 10 областях України.

Про це повідомив в.о. голови Державної екологічної інспекції Ігор Яковлєв, зазначається на сайті Державної екологічної інспекції України.

«Столичний округ входить до п’ятірки пілотних проектів, з яких ми розпочинаємо реформу системи природоохоронного нагляду та контролю. Наразі відібрано майже 50% штату. Сподіваюся, що ці люди нас не розчарують і допомагатимуть реалізовувати розпочату реформу на практиці», - розповів Яковлєв.

Він зауважив, що Україна зараз у процесі реформування сфери природоохоронного нагляду та контролю. Так, на даному етапі вже відібрано 72 особи для роботи у Державній екологічній інспекції Столичного округу, який охоплює м. Київ та Київську область.

Загалом штатним розписом Державної екологічної інспекції Столичного округу, яка запрацює на базі ліквідованих Державної екологічної інспекції у м.Києві та Державної екологічної інспекції у Київській області, передбачено 144 посади. На даному етапі проведено конкурси на посади категорії «В» та «Б».

Читайте також: У Раді рекомендують уряду збільшити видатки Мінприроди на 2,7 мільярда

«Закликаю всіх, кого цікавить можливість працювати в системі природоохоронного нагляду, стежити за оголошеннями на сайті Державної екологічної інспекції України про проведення конкурсів та подавати документи для участі в них», - зазначив Яковлєв.

Крім Столичного округу, також вакантними є 27 посад із 94 необхідних в Центральному окрузі (Полтавська та Черкаська області), 100 із 112 передбачених штатним розписом Кримсько -Чорноморського округу (на базі ліквідованих Держекоінспекцій у м. Севастополі, в АРК Крим, Азово-Чорноморської Держекоінспекції та Держекоінспекції Північно-Західного регіону Чорного моря), 35 вільних вакансій із 134 є в Поліському окрузі. Підбір кадрів до пілотного Карпатського округу (Івано-Франківська та Чернівецька області) розпочнеться після завершення відповідних процедур щодо створення.

Як відомо, 31 травня 2017 року уряд України схвалив Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. Відповідно до Концепції заплановано сформувати 10 міжрегіональних округів замість 27 існуючих територіальних органів Держекоінспекції. На даному етапі триває процес запуску 5 пілотних округів.

Зазначимо також, що згідно з рішенням Кабінету міністрів України територіальні органи Державної екологічної інспекції, що ліквідуються, продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень міжрегіональним територіальним органам, які утворюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-