СБУ затримала Нагорного за підозрою у держзраді

СБУ затримала Нагорного за підозрою у держзраді

Укрінформ
Служба безпеки України здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками державної зради та шахрайства, у рамках якого було затримано бізнесмена Тимофія Нагорного.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Служба безпеки України підтверджує, що у рамках розпочатого кримінального провадження затримала громадянина України Нагорного Тимофія Олександровича. Слідчий відділ Головного управління СБУ у Києві та області здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками державної зради та шахрайства, тобто злочинів передбачених ст. 111 та 190 Кримінального кодексу України", - зазначила Гітлянська.

При цьому вона уточнила, що правоохоронці затримали Нагорного 2 жовтня в Києві після встановлення обставин вчинення злочину в межах зазначеного кримінального провадження. Наступного дня йому було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2. ст. 15 (Замах на злочин), ч. 4. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

"4 жовтня 2018 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва обрано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, яка становить 528,6 тис. грн", - додала Гітлянська.

Наразі, за її словами, столичною прокуратурою подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу у зв'язку із визначенням судом суми застави разом із запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ підтверджує затримання бізнесмена Тимофія Нагорного

Як повідомляв Укрінформ, про арешт Нагорного у Facebook написав його товариш Роман Реведжук. Згодом, за його даними, Печерський районний суд змінив кваліфікацію на тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 528 тисяч 600 грн.

Тимофій Нагорний є колишнім чоловіком української гімнастки Лілії Подкопаєвої. У них двоє спільних дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-