СБУ підтверджує затримання бізнесмена Тимофія Нагорного

СБУ підтверджує затримання бізнесмена Тимофія Нагорного

Укрінформ
У СБУ підтвердили, що затримали бізнесмена Тимофія Нагорного.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речник СБУ Олена Гітлянська.

"Дійсно, затримали", - сказала вона.

За що саме затримали і яке звинувачення - Гітлянська наразі не повідомила.

Як повідомив у Facebook його товариш Роман Реведжук, "декілька днів тому Служба безпеки України арештувала Нагорного, його звинувачують за ст. 111 КК (державна зрада)". Згодом, за даними Реведжука, Печерський районний суд змінив кваліфікацію на тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 528 тисяч 600 грн. "СБУ подала апеляцію, суд призначено на середу, 10 жовтня", - додав він.

Читайте також: Справа про держзраду: журналісту Муравицькому продовжили домашній арешт

Реведжук повідомив, що, за його даними, арештували Нагорного за фактом спілкування з російським бізнесменом Алєксєєм Дашутіним. Нібито зафіксовано розмову, в якій поставлені під сумнів національні інтереси України. Він написав, що Нагорний критикував владу - "це нормально, причому від слова абсолютно. Живемо у демократичній країні... Натомість Тимофій робив це непублічно, а інколи у приватних бесідах. У мене глибокі сумніви, що у намірах Тимофія могла бути державна зрада. ...Я схиляюся до думки, що це чиясь класична підстава. А враховуючи диверсійну діяльність РФ, ця тема тільки може підіграти їм, тому й планувалася вона заздалегідь. А Тимофій через свою добродушність, надлишкову відкритість у словах постраждав".

Як повідомив Реведжук, Дашутін у 2014-у році був засуджений до 4-х років колонії загального режиму у РФ, за фактом махінацій, перевищення повноважень та розкрадання майна Міністерства оборони РФ. Йому вдалося уникнути покарання.

Тимофій Нагорний є колишнім чоловіком української гімнастки Лілії Подкопаєвої. У них двоє спільних дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-