Директор НІСД про томос: Росія розуміє, що програє бій за душі українців

Директор НІСД про томос: Росія розуміє, що програє бій за душі українців

Укрінформ
Процес отримання автокефалії Українською Православною церквою вийшов на фінішну пряму.

І тепер дуже важливо утриматися від нетерплячості, нетерпимості та інших емоційних проявів, які провокуватимуть російські агресори.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко. 

"На зустрічі з Президентом Порошенком Екзархи Вселенського Патріарха зазначили, що процес отримання автокефалії (незалежності) Православною Церквою в Україні вийшов на фінішну пряму. Серед усіх анонсів, передбачень і передчуттів, яких побільшало останнім часом, не можна забувати про головне. Побудова незалежної Православної Церкви в Україні – це процес добровільний, в якому беруть участь усі бажаючі, і в якому не місце насильству, залякуванням і провокаціям", - зазначив Павленко.

Він зауважив, що це розуміють і про це говорять і в УПЦ КП, і в УАПЦ.

Про це говорять і в УПЦ (МП) – адже в цій церкві чимало бажаючих спільно, мирно будувати нову незалежну церкву України. "Інші зможуть залишатись у єдності з Москвою, скільки забажають", - додав Павленко.

За його словами, російські агресори розуміють, що програють бій за душі і серця українців. І опиратимуться щосили.

“Як у хід іде брехня – ми бачили, бачимо і будемо, на жаль, бачити, але брехня – не єдина зброя «гібридного» арсеналу. Є ще ненависть, нетерплячість, нетерпимість... усе, на чому можуть зіграти провокатори”, наголошує директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Тож тепер, на фінішній прямій, треба бути особливо пильними, акцентує він.

Читайте також: Із Москвою розривають зв'язки й інші конфесії, окрім православних - екcперт

"Якщо хто кликатиме захоплювати храми, монастирі, Якщо хтось кипітиме в люті, кликатиме до помсти, закликатиме не чекати, а взяти все і одразу, Якщо хтось лізтиме судити і встановлювати справедливість тут і зараз, - це провокатори і противники автокефалії. Під якими б прапорами вони не виступали, які б гасла і якою мовою би не проголошували. Перевдягання і підлаштування – давня зброя агресорів", - застерігає Павленко.

І підкреслює, що "єдність, повага, любов між українцями - це те, що торжествуватиме над люттю і ненавистю агресора. Ми, українці, незалежно від приналежності до тієї чи іншої церкви - між собою порозуміємось. Так уже не раз бувало".

"Не можна лише дати ворогу нас роз'єднати. Бо так також бувало. Не дамо такому трапитись цього разу", - наголошує директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-