Держкомтелерадіо звинувачує

Держкомтелерадіо звинувачує "Розетку" у незаконному продажу книжок з РФ

Укрінформ
У Держкомтелерадіо заявляють, що портал "Розетка" займається продажем незаконно ввезених з РФ антиукраїнських книжок.

Про це заявив під час круглого столу в Укрінформі начальник управління дозвільної процедури Держкомтелерадіо Сергій Олійник, повідомляє кореспондент агентства.

"Незаконного ввезення в Україну літератури антиукраїнського змісту стало менше, ніж було рік чи півроку тому. Але є, на жаль, тенденція, що ця продукція перетікає з традиційних об'єктів книжкової торгівлі в інтернет. Причому інтернет-магазини поводять себе доволі нахабно і порушують закони. Насамперед це портал "Розетка". Вони, зокрема, реалізують від свого імені книжки українських видавництв чи книжки російських видавництв, випущені по 2016 рік включно. І тут немає питань. Решту книг, тобто незаконно ввезених з Російської Федерації, вони продають під якимись ніками. На нього клікаєш - інформації про продавця нhttps://www.ukrinform.ua/tag-knigaемає. І це грубе порушення закону про електронну комерцію. Ми зараз шукаємо спосіб з ними домовитися, щоб ці правопорушення припинити", - зазначив Олійник.

Читайте також: Торговця з "Петрівки" оштрафували за книжкову контрабанду з РФ

Він додав, що Держкомтелерадіо вже двічі зверталося до адміністрації порталу "Розетка", але відповіді не отримало.

"Тим не менше ми змусимо їх закон виконувати однозначно", - запевнив Олійник.

Він також зазначив, що з березня 2018 року Держкомтелерадіо розпочало практичну діяльність із вилучення з обігу незаконно ввезеної продукції і накладення на правопорушників штрафів.

"Законом передбачено, що за кожен виявлений випадок реалізації незаконно ввезеної продукції на правопорушників накладається штраф у розмірі 10-ти мінімальних заробітних плат, що на сьогодні становить 37, 23 тис. грн. У разі повторного виявлення такої діяльності розмір штрафу збільшується у 5 разів. На сьогодні проводиться робота в Києві, здійснено кілька відряджень до Харкова, Одеси. Всього складено 21 протокол. Сума штрафів становить близько 750 тис. грн", - поінформував Олійник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-