Рада відхилила закон про заміну довічного ув'язнення більш м’яким покаранням

Рада відхилила закон про заміну довічного ув'язнення більш м’яким покаранням

Укрінформ
Верховна Рада відхилила заветований Президентом Петром Порошенко закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням".

За пропозицію Президента відхилити закон проголосували 40 депутатів, за подолання вето - 32 депутатів при 226 мінімально необхідних, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таким чином, закон України № 2292 – відхилено", - зазначив голова парламенту Андрій Парубій.

Президент України пропонував відхилити прийнятий Верховною Радою 26 листопада 2015 року закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням" як такий, що порушує один із основних кримінально-правових принципів – відповідності покарання рівню суспільної небезпечності вчиненого злочину, а також нівелює значення правового інституту помилування засуджених осіб.

Читайте також: Бурбак розповів про новий "мовний" фейк від Опоблоку

Законом планувалося запровадження нового правового інституту умовного звільнення від відбування покарання. Передбачалося, що умовне звільнення від відбування покарання застосовуватиметься до засудженого, який відбуває покарання у вигляді довічного позбавлення волі, якщо судом буде визнано, що він не потребує подальшого відбування цього покарання і фактично відбув не менше 20 років позбавлення волі, та за відсутності у нього злісних порушень встановленого порядку відбування покарання протягом останніх трьох років.

Щодо засуджених до довічного позбавлення волі – умовно звільнених судом від відбування покарання, встановлювався адміністративний нагляд строком на 10 років, після закінчення якого засуджений, який виконав покладені на нього обов'язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-