Бурбак розповів про новий

Бурбак розповів про новий "мовний" фейк від Опоблоку

Укрінформ
Фракція «Народний фронт» голосуватиме за підготовлений Комітетом з питань культури та духовності законопроект № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

На цьому у коментарі журналістам наголосив голова фракції Максим Бурбак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра треба зробити все, щоб на табло було 226 голосів, тому ми будемо голосувати за законопроект комітетський для того, щоб зібрати максимально голоси і такий важливий законопроект був прийнятий», - підкреслив Бурбак.

За його словами, у цьому законопроекті максимально враховані пропозиції різних фракцій. Він наголосив, що у ньому не йдеться про мови національних меншин, але передбачені заходи для функціонування української мови як державної.

Окрім того, він назвав «черговим фейком» позицію фракції «Опозиційний блок» щодо того, що цей законопроект суперечить Європейській мовній хартії.

Читайте також: Порошенко нагадав, що українська мова - у європейському ТОП-10

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності доопрацює на засіданні в середу комітетський законопроект № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з урахуванням законодавства, яке набуло чинності після реєстрації законопроекту. Як заявив журналістам у кулуарах ВР голова комітету Микола Княжицький,  доопрацьований законопроект буде наданий депутатам, і вони зможуть розглянути весь пакет законопроектів у четвер, 4 жовтня.

У парламенті зареєстровано 5 законопроектів про мову. Зокрема, 9 червня 2017 року був зареєстрований законопроект 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», підписи під яким поставили 76 нардепів. Законопроект підтримали віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, міністр культури Євген Нищук, Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-