В Україні запроваджують фотофіксацію порушень на дорогах

В Україні запроваджують фотофіксацію порушень на дорогах

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо впровадження більш сучасних засобів вимірювальної техніки контролю безпеки дорожнього руху.

Відповідне рішення, ініційоване і розроблене Мінекономрозвитку, було прийняте на засіданні уряду.

Як зазначається, контроль безпеки дорожнього руху до сьогодні міг здійснюватися виключно за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів таких, як TruCAM або Візир. Своїм рішенням уряд розширив перелік типів технічних засобів, що можуть використовуватися для контролю безпеки дорожнього руху. Відтепер разом із використанням засобів дистанційного контролю швидкості транспортного засобу на дорозі дозволено використання засобів визначення його просторово-часових координат і засобів із функцією фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Таке рішення вносить відповідні зміни до Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, а також переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці.

Читайте також: Закон про паркування: які зміни чекають на водіїв

Очікується, що впровадження використання цих засобів забезпечить підвищення якості контролю за дотриманням правил дорожнього руху, що матиме результатом підвищення безпеки на дорогах. Також це матиме позитивний економічний вплив на національних виробників таких технічних засобів, у зв'язку зі збільшенням обсягів виробництва та реалізації їхньої продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-