Справа Майдану: підозру отримав ще один екс-міліціонер київського

Справа Майдану: підозру отримав ще один екс-міліціонер київського "Беркуту"

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому міліціонеру столичного полку "Беркут" за перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Слідчими управління спеціальних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України системно вживаються дієві заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві, а також за іншими фактами незаконної протидії акціям протесту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві 2 учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, колишньому міліціонеру столичного полку "Беркут" повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, "а саме: незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів".

За результатами слідчих дій, у тому числі з участю зазначеної особи, вирішуватиметься питання щодо обрання підозрюваному відповідного запобіжного заходу.

Читайте також: Ще двом екс-беркутівцям повідомили про підозру через розгін Євромайдану

Таким чином, за вказаним епізодом подій наразі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення чотирьом колишнім міліціонерам столичного полку "Беркут".

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 16 працівників столичного "Беркуту".

Також у ході розслідування оголошено у розшук 7 підозрюваних, а саме: 4 колишніх високопосадовців та 3 керівників підрозділів МВС України.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-