НСЖУ заявляє про шість нападів на журналісток у вересні

НСЖУ заявляє про шість нападів на журналісток у вересні

Укрінформ
Сім інцидентів із застосуванням сили проти журналістів зафіксовано у вересні, причому в шістьох випадках нападали на жінок.

Про це повідомляє у вівторок Національна спілка журналістів України.

"Сім інцидентів із застосуванням сили проти журналістів трапилося у вересні, причому в абсолютній кількості випадків атакували саме жінок", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НСЖУ, загалом з початку року в Україні зафіксовано 64 прояви фізичної агресії щодо журналістів.

За даними моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", у перший місяць осені силу до працівників ЗМІ застосовували в Києві – два інциденти, на Миколаївщині та Дніпропетровщині – так само по два випадки, а також на Рівненщині. При цьому в серпні було зафіксовано чотири прояви фізичної агресії щодо журналістів.

Як повідомили в НСЖУ, серед журналістів, які зазнали нападів у вересні, - Микола Попов, редактор інтернет-видання "Мой город" (Миколаїв); Христина Кришиха, Олександр Полодюк, кореспондент та оператор інформаційного порталу "Стоп корупції" (Київ); Світлана Федик, кореспондент телеканалу "112 Україна" (Київ); Софія Скиба, редактор сайту "Перший Криворізький" (Кривий Ріг); Дарина Білера, кореспондент телеканалу NewsOne (Київ); Катерина Курбатова, регіональний кореспондент національного телеканалу ICTV (Луцьк); Юлія Гунько, журналіст програми журналістських розслідувань "Більше ніж правда" телеканалу ICTV (Київ).

Читайте також: Агресія щодо журналістів: у липні зафіксували найбільшу кількість нападів

У НСЖУ закликають правоохоронців проводити оперативні та ефективні розслідування інцидентів, щоб зупинити хвилю фізичної агресії щодо журналістів.

"Індекс фізичної безпеки журналістів" – це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. Індекс фізичної безпеки журналістів України укладає НСЖУ спільно з партнерами - ГО "Інформаційна безпека", ГО "Платформа прав людини", Академією української преси та Інститутом розвитку регіональної преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-