В Україні стартував Місячник кібербезпеки

В Україні стартував Місячник кібербезпеки

Укрінформ
Україна приєдналася до європейської традиції проведення в жовтні Місяця безпеки.

Таку ініціативу започаткувала Торгово-промислова палата України та Антикризовий центр кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами організаторів, проведення Місячника в Україні підвищить увагу та інтерес до питань інформаційної безпеки, кібернетичних загроз та шляхів їх подолання.

«Проведення Місячника кібербезпеки дасть можливість додатково акцентувати увагу на актуальності проблеми і фактично реалізувати функції просвіти, навчання та популяризації і привернення уваги до цього важливого питання», – сказав голова Комітету з електронних комунікацій ТПП України та віце-президент Київської торгово-промислової палати Володимир Коляденко.

Читайте також: У МІП вважають надзвичайно актуальною проблему кіберграмотності держслужбовців

Перший тиждень Місячника присвячений практиці базової кібергігієни і має на меті допомогти громадськості в установленні та додержанні процедур, перевірок і загальної поведінки, необхідних для забезпечення безпеки в Інтернеті. Тема другого тижня – розширення цифрових навичок та освіти. Третій тиждень − визначення кібершахрайства, тобто інформування широкої громадськості про те, як ідентифікувати оманливий контент. Під час заключного тижня можна буде ознайомитися з новими технологіями досягнення конфіденційності.

Одним із пріоритетів експерти назвали повернення України на високотехнологічні міжнародні виставки. На Тижні кібербезпеки в Нідерландах вперше буде представлена національна експозиція, яку організувала Київська торгово-промислова палата у рамках Місяця кібербезпеки Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-