Рада розширила перелік категорій дітей, які потребують особливої підтримки

Рада розширила перелік категорій дітей, які потребують особливої підтримки

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки".

За ухвалення відповідного урядового законопроекту №7537 у другому читанні та в цілому проголосували 241 народний депутат при мінімально необхідних 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При розгляді законопроекту народні депутати запропонували розширити перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, тобто мають право на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів. Члени комітету на своєму засіданні підтримали зазначену пропозицію, а саме: доповнити перелік не лише дітьми журналістів, які загинули у зв'язку з виконанням професійних обов'язків або яким встановлено інвалідність І групи, а також категорією дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи незалежно від причин її настання. Зазначена пропозиція підтримана Міністерством соціальної політики та Міністерством фінансів України", - пояснив перший заступник голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту Микола Величкович, презентуючи законопроект.

Читайте також: Мінфін хоче, аби Рада запровадила трирічне бюджетне планування

Фінансування послуг із оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, може забезпечуватися як за рахунок асигнувань, передбачених Міністерству соціальної політики за бюджетною програмою 2501450 «Оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах МДЦ «Артек» і ДЦ «Молода Гвардія», так і за рахунок коштів місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Цей закон набуває чинності за три місяця після його опублікування.

Нагадаємо, ВР ухвалила законопроект №7537 у першому читанні 4 квітня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-