З наступного року певні аналізи можна буде здати безкоштовно - Гройсман

З наступного року певні аналізи можна буде здати безкоштовно - Гройсман

Укрінформ
У проекті державного бюджету України на 2019 рік передбачено нововведення, згідно з яким проведення низки аналізів для українців стане безкоштовним за умови направлення сімейного лікаря.

Про це в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви прийшли до лікаря сімейного. Він каже - вам треба зробити УЗІ та здати аналізи. Ви ідете в лікарню, вам кажуть - добровільні внески. Але ми це зруйнуємо в наступному році. В цьому бюджеті це передбачено. З 1 липня 2019 року, це вже закладено, пораховано, ми просто маємо цю систему провести до лікарень, і нам потрібен на це час, якщо ви прийшли до сімейного лікаря і вам дали направлення до вузького спеціаліста на обстеження, - УЗІ, рентген, аналізи для вас будуть безкоштовні. За вас заплатить держава. Конкретно за кожного із вас, хто звернеться в лікарню. Але треба, щоб направляв сам лікар, а не було самозвернення», - наголосив Гройсман.

Читайте також: Ковтонюк сказав, коли в Україні стартує реформа спеціалізованої меддопомоги

Він зазначив, що наступного року також планується запровадити новий стандарт екстреної медицини.

«Нові машини, нові знання українських лікарів, які мають бути в цих бригадах, і нова заробітна плата. Ми виділили зараз 1 мільярд. Будемо пілотувати 5-6 регіонів , які найбільш готові для цього, щоб задати новий формат роботи цієї системи. І там буде цілком нормальний результат», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман обіцяє нові “швидкі” та підвищення зарплат лікарям екстреної медицини

За його словами, це одні з тих нововведень, які будуть змінювати систему.

«Я можу сказати, що ситуацію з місця ми зрушили. Чи відчуваєте ви вже результат? Думаю, ні. Але точно я глибоко переконаний у тому, якщо робити те, що ми визначили як пріоритет - а це кращий світовий досвід, - то з кожним роком ситуація буде змінюватися», - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-