Рева каже, що в Польщі кількість вакансій для українців зменшується

Рева каже, що в Польщі кількість вакансій для українців зменшується

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у Польщі кількість вакансій для українських робітників зменшується.

Про це він сказав у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу доповісти, що на сьогоднішній день кількість вакансій для українських робітників у Польщі знижується. І говорити про найближчу перспективу, що там буде серйозне зростання заробітних плат особисто по результатам перемовин зі своєю польською колегою, я б не став», - заявив Рева, згадуючи про зустріч зі своєю колегою - міністром соціальної політики Польщі Ельжбетою Рафальською.

Читайте також: Рева спростував черговий фейк про субсидії

За словами Реви, сьогодні в Польщі в середньому українські заробітчани отримують 10 тисяч 200 гривень у перерахунку на гривні.

«Політика стримування заробітних плат, яка проводилася більше 20 років у нашій країні привела до того, що Україна знаходиться серед країн Європи майже на останньому місці по розміру заробітної плати. Це є ганебне явище», - наголосив Рева.

Читайте також: Вчителі й трактористи: Держслужба зайнятості нарахувала 9 тисяч вакансій в ОТГ

Він зауважив, що прагнення людини отримувати гідну заробітну плату - одна із причин міграції.

«Коли ми будемо забезпечувати всередині України політику заохочення зростання заробітних плат, ми реально за три-чотири роки зможемо вийти на той рівень заробітної плати, який я назвав, і публічно озвучений. І це буде уже конкурентоздатна заробітна плата, яка примусить людей задуматися: чи потрібно їхати за кордон чи можливо залишатися в Україні та працювати, отримуючи таку заробітну плату», - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-