Вчителі й трактористи: Держслужба зайнятості нарахувала 9 тисяч вакансій в ОТГ

Вчителі й трактористи: Держслужба зайнятості нарахувала 9 тисяч вакансій в ОТГ

Укрінформ
У базі Державної служби зайнятості станом на 1 вересня налічуються 9 тисяч вакансій до об'єднаних територіальних громад (ОТГ).

Про це повідомила заступник начальника Управління організації надання соціальних послуг - начальник відділу організації надання соціальних послуг Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валентина Плачинда під час круглого столу в Укрінформі.

«Наразі, на 1 вересня у нас було 100 тисяч вакансій ( у базі Держаної служби зайнятості - ред.). Із них 9 тисяч вакансій - вакансії в ОТГ. Це вчителі, лікарі, підсобні робітники, менеджери, трактористи», - зазначила Плачинда. 

Вона наголосила, що в Україні варто говорити не лише про міжнародну міграцію, але і місцеву. 

«Людина отримала професію водія, рік - два попрацювала в селі, набралася досвіду та їде в місто, далі  - в обласний центр, потім Київ. Чому? Тому що там вища заробітна плата. Тому мотивація одна -  рівень заробітної пати. Якщо в селі буде гідний рівень заробітної плати, то не буде місцевої міграції. Люди виїздять через те, що їх не влаштовують умови праці», - вважає Плачинда.

Читайте також: На Миколаївщині членів ОТГ вчили заробляти на сільгоспкооперативах

Водночас вона зауважила, що Державною службою зайнятості наразі створено 762 виїзних робочих місць, де працівники служби надають консультації працівникам та членам ОТГ.

«За результатами роботи 8 місяців, у нас 35% працевлаштування сільського населення», -  повідомила Плачинда.

Відсоток працевлаштованого міського населення, за її словами, склав 65%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-