МЗС просить відгукнутися українців, які потрапили в зону стихійного лиха в Індонезії

МЗС просить відгукнутися українців, які потрапили в зону стихійного лиха в Індонезії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Індонезії, а тих, хто опинився в зоні стихійного лиха, заявити про себе в посольство.

Про це ідеться у повідомленні, опублікованому на сайті МЗС.

“У зв'язку з потужним землетрусом та спричиненим ним цунамі, які вразили м.Палу та район Донггала провінції Центральний Сулавесі 28 вересня 2018 р., призвівши до великої кількості жертв та руйнування об’єктів інфраструктури, рекомендуємо громадянам України утриматися від відвідання вказаних територій, а тим, які опинилися в зоні стихійного лиха, неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади і рятувальних служб щодо заходів безпеки та уважно стежити за їх повідомленнями. При першій можливості повідомити про себе Посольство України в Республіці Індонезія (телефон “гарячої лінії” +628788-489-0918, електронна пошта: emb_id@mfa.gov.ua) та своїх рідних”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Жертв в результаті розгулу стихії в Індонезії вже понад 1200 осіб

Також у МЗС закликали у разі наявності інформації щодо необхідності надання допомоги громадянам України у зоні стихійного лиха, невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Індонезія (за вищенаведеними контактними даними) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту: cons_or@mfa.gov.ua.

За даними МЗС, наразі на місці трагедії місцевою владою здійснюються масштабні пошуково-рятувальні та евакуаційні роботи із залученням сил і засобів поліції та армії.

Як повідомлялося, у результаті землетрусів і цунамі в Індонезії загинули щонайменше 1200 осіб, евакуювали близько 16,7 тис. осіб. Близько 2,4 млн людей потребують гуманітарної допомоги.

Для надання допомоги уряд країни виділив 560 млрд. рупій (51,4 млн. доларів). Також Європейський Союз виділив Індонезії 1,5 млн євро в якості допомоги жертвам землетрусу і цунамі.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-