Ув'язнений в Єгипті українець просить Порошенка та Клімкіна повернути його додому

Ув'язнений в Єгипті українець просить Порошенка та Клімкіна повернути його додому

Укрінформ
Ув'язнений в Єгипті ужгородець Едвард Чикош передав листа до Президента України Петра Порошенка та очільника МЗС Павла Клімкіна з проханням вирішити питання повернення його до України.

Про це під час прес-конференції поінформував координатор ГО "Стоп корупції" Роман Бочкала, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Едвард передав через нас свого листа, адресованого Президента та міністру закордонних справ. Цей лист ми пообіцяли йому передати безпосередньо в руки", - повідомив він.

Бочкала зауважив, що станом на сьогодні існує три варіанти звільнення українця із в'язниці - помилування на місці, екстрадиція та дострокове звільнення за станом здоров'я.

Він зауважив: судовий лікар у складі української групи у вересні підтвердив, що стан здоров'я Чикоша вимагає дострокового звільнення. Так, за попередньою інформацією, в українського в'язня вже "присутні ознаки онкологічного захворювання", також у нього складна форма астми, тому Чикош потребує постійної підтримуючої терапії.

Читайте також: Греція цьогоріч має повернути ще одного ув'язненого українця - депутат

У свою чергу народний депутат Роберт Горват зазначив, що українське МЗС, Президент активно сприяють поверненню Чикоша, але питання має вирішуватися в політичному контексті "на найвищому рівні".

"З його хворобою ми можемо чекати найсумнішої звістки. З його складною формою астми несвоєчасний укол може мати фатальні наслідки", - додав депутат.

Уродженець Ужгорода Чикош вже восьмий рік перебуває в єгипетській в'язниці поблизу Каїра за обвинуваченням у підготовці терористичного акту. Військовий трибунал виніс Чикошу вирок - 25 років ув'язнення. Саме рішення не має підпису жодного судді, що унеможливлює подачу апеляцій та скарг на такий вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-