Греція цьогоріч має повернути ще одного ув'язненого українця - депутат

Греція цьогоріч має повернути ще одного ув'язненого українця - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
До кінця цього року Греція має передати до України ув'язненого одесита Сергія Ульянова.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила народний депутат Ірина Суслова.

"В нас щодо ув'язнених в Греції є прогрес. Так, є окремі справи, по яких переглянули вироки, і люди починають повертатися додому. Вже двоє людей повернулось. Ми очікуємо на третє повернення - ось, буквально, до нового року ув'язнений одесит Сергій Ульянов має повернутися до своєї сім'ї. Ми сподіваємось, що Новий рік він буде зустрічати разом із сім'єю", - заявила вона.

При цьому нардеп зауважила, що наразі існує налагоджена співпраця із Міністерством закордонних справ, а також у правоохоронних органах створена група, яка розслідує справу щодо нелегальної торгівлі людьми, зокрема, відслідковують організаторів "поставок" українців на нелегальну роботу до Греції.

"У правоохоронних органах створена група, яка розслідує всі ці справи, вони є об'єднаними. Дуже часто наші люди, які потрапляють у місця несвободи в Греції, є жертвами торгівлі людьми. Вони їдуть на роботу, їм говорять, що трудовий договір буде підписаний на території Греції, потім такий договір ніхто не підписує, і їх змушують за певних обставин виконувати нелегальну роботу, після чого їх арештовують, і вони отримують вироки по сто і більше років", - додала Суслова.

Вона зауважила, що якщо українські правоохоронці зможуть затримати групу людей, яка займається відправкою громадян за кордон на нелегальну роботу, то Україна "зможе правосуддю Греції надати додаткову інформацію, що саме ці люди стали жертвами торгівлі людьми, і їхні справи знову розглянуть".

Українця Сергія Ульянова затримали 17 грудня 2017 року. Чоловік знайшов роботу через інтернет матросом на прогулянковому катері в Туреччині. Пізніше виявилося, що під виглядом туристів на судні мають перевозити нелегальних мігрантів до Італії із завантаженням мігрантів у Греції.

Читайте також: В МЗС зустрілися з родичам ув’язнених у Греції моряків

У вересні 2018 року грецький суд присудив Ульянову 8 років ув'язнення, за умови амністії реальний термін становить 18 місяців. Однак Ульянов відбуватиме покарання за гратами кілька місяців, оскільки на цей момент він вже 9 місяців перебуває у місцях несвободи, а також відвідує у в'язниці спеціальну школу з вивчення грецької мови.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи Греції та Італії заарештували та провадять слідство стосовно близько 250 українських моряків, переважно за перевезення нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-