Марина Порошенко презентувала програму для підлітків

Марина Порошенко презентувала програму для підлітків "Дитяча демократія"

Фото
Укрінформ
У суботу, 29 вересня, в рамках IV Освітнього фестивалю "Арсенал ідей" Марина Порошенко презентувала нову програму - Бюро змін "Дитяча демократія".

В рамках цієї програми підлітки будуть активно долучатися до вирішення соціально важливих проблем та створювати власні проекти, які допоможуть розв'язувати ці проблеми в різних сферах суспільного життя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дитяча демократія - це бажання та здатність молодих людей діяти і досягати поставленої мети. Кожен може зробити свій внесок у розвиток країни - це і є демократія в дії, яка робить нас ще сильнішими та відповідальнішими”, - сказала Марина Порошенко.

Марина Порошенко відвідала "Арсенал ідей" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Учасниками програми стали 25 школярів Києва віком від 13 до 16 років, які представили 11 проектів в сфері освіти , мистецтва, науки, інклюзії, екології, соціальних комунікацій, урбаністики. Кожен проект супроводжували експерти, які на громадських засадах допомагали підліткам втілювати свої ідеї. Всі проекти враховують важливу соціальну складову в одній зі сфер суспільного життя і будуть реалізовуватися протягом року.

Так, школярі представили проекти з захисту прав дітей, направлений на боротьбу з агресією, булінгом, насильством, екологічні проекти, що допомагають вирішити низку екологічних питань в місті, проект розвитку громадських бібліотек, пропаганди здорового харчування серед підлітків та здорового способу життя, популяризації використання в місті велосипедів, культурні проекти тощо.

Наприклад, школярі представили проект Музей стереотипів, куратором якої виступив артменеджер Павло Гудімов. Діти створять виставку стереотипів, які існують в сім'ї, суспільстві, мистецтві тощо.

Ще один проект - "Ми Україна для кожного" - направлений на соціалізацію дітей з особливими освітніми потребами. Експертом в цьому проекті виступила Марина Порошенко, яка впроваджує в Україні ідею розбудови інклюзивного навчання. Школярі вирішили познайомитися з дітьми з київського інтернату, та запропонували низку заходів, які допоможуть дітям з інтернату знайти друзів серед дітей зі звичайних шкіл і, таким чином, через спілкування та спільне проведення часу, ігри допомогти дітям з інтернату адаптуватися в суспільстві.

Наразі проекти програми Дитяча демократія реалізовуються як пілотні в Києві. З часом ця модель буде впроваджуватися в культурних центрах, музеях, бібліотеках, навчальних центрах по всій країні. За задумом організаторів, це сприятиме розвитку місцевих громад, навчатиме молодь активності, відповідальності.

Читайте також: Марина Порошенко обговорила протидію булінгу у Департаменті освіти Нью-Йорка

Програма Дитяча демократія реалізується за ініціативи БФ “Мистецький Арсенал”, Національним культурно- мистецьким центром “Мистецький арсенал” та Соціальною програмою Марини Порошенко за підтримки Української академії лідерства, Посольства США в Україні. Програму побудовано на принципах, проголошених загальною декларацією ООН про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-