Розенблату і Полякову знову не вручили обвинувальні акти - САП

Розенблату і Полякову знову не вручили обвинувальні акти - САП

Ексклюзив
Укрінформ
З усіх підозрюваних у так званій бурштиновій справі обвинувальний акт наразі вручено лише одній особі і його захисту, і це не депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка.

“Ми самі їздили їм вручати (обвинувальні акти — ред.). Вручили тільки одному з підозрюваних і його адвокату, вони прийняли обвинувальний акт. Ця особа — не депутат. Решта - хто не вийшов (коли до них приїхали із актом — ред.), хто демонстративно відмовився без участі своїх захисників отримати (обвинувальний акт — ред.)”, - сказав Мусіяка.

За його словами, тих підозрюваних і їх захист, які не отримали обвинувальні акти, викликали на 1 жовтня, “і вкотре всі поклялися, що вони будуть і що отримають”.

“Сьогодні, до речі, у Солом'янському районному суді слухалася справа по оскарженню певних процесуальних рішень одним із підозрюваних. І він же у Солом'янському суді за участю адвоката не прийняв обвинувальний акт, - начебто його за три дні не викликали. Все це на відео також зафіксовано”, - уточнив прокурор САП.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали ряд осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі понад 300 тис. доларів за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також: Тихий бюргер: ЗМІ показали життя і доходи Розенблата в Німеччині

11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення їх до відповідальності.

15 лютого 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Вперше Полякова і Розенблата і їх захист викликали для вручення обвинувальних актів на 14 вересня.

Згодом, як поінформували в САП, 20 вересня деякі з підозрюваних обіцяли прийти для вручення обвинувальних актів, але не прийшли, і їх попередньо викликали на 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-