Нацкорпус під МЗС вимагає вислати угорського консула на Закарпатті

Нацкорпус під МЗС вимагає вислати угорського консула на Закарпатті

Фото
Укрінформ
Активісти Нацкорпусу біля стін будівлі Міністерства закордонних справ вимагали відкликати угорського консула на Закарпатті.

Загалом до МЗС прийшло близько 50 активістів, які тримали в руках прапори Національного корпусу і були вдягнені в куртки з емблемами організації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Як зауважив речник Нацкорпусу Олександр Алфьоров, акція організована у зв'язку з нещодавніми подіями на Закарпатті, коли в містечку Берегове зафільмували незаконну видачу угорських паспортів громадянам України.

Нацкорпус під МЗС вимагає вислати угорського консула на Закарпатті / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«Наша вимога дуже проста: Україна має достойно відповісти на виклик Будапешта. Така достойна відповідь складається з кількох загальних кроків: 1 - пояснення від Угорщини, 2 - відкликання угорського консула із Закарпаття», - сказав він.

При цьому Алфьоров додав, що вимога про відкликання угорського консула має бути здійснена протягом доби. Якщо цього не станеться, за його словами, Нацкорпус планує організовувати «інші акції», проте не уточнив, які саме. Після виступів активістів біля МЗС до них вийшов представник міністерства, начальник відділу країн Східної і Центральної Європи 2-го європейського департаменту Валерій Кендода, який прийняв від представників Нацкорпусу їхні вимоги в друкованому вигляді та повідомив, що міністр закордонних справ Павло Клімкін нині перебуває у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН, у рамках якої, за його даними, матиме зустріч сьогодні ввечері за київським часом з угорською делегацією.

Читайте також: Поліція затримала 50 учасників конфлікту на київських Осокорках

Акцію охороняла значна кількість правоохоронців. Поміж активістів також працювали представники поліції діалогу. Після передачі вимог МЗС Нацкорпус завершив свій захід, й активісти мирно розійшлися.

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-