Поліція затримала 50 учасників конфлікту на київських Осокорках

Поліція затримала 50 учасників конфлікту на київських Осокорках

Фото, відео
Укрінформ
У Києві через забудову на Осокорках сталися сутички між поліцією і активістами, унаслідок чого було затримано близько 50 осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У них виявили бойові гранати, коктейлі молотова, щити",  - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали «охорону» незаконного будівництва на Осокорках / Фото: Сірик Анатолій, Укрінформ

На місці проводяться слідчі дії. 

Читайте також: "Нацкорпус" і "Нацдружини" побилися з поліцією на акції проти забудови

За словами активістів, забудовник для охорони території будівництва найняв тітушок, які пов`язані з "Л/ДНР".

"Співробітники Дарницького управління поліції забезпечили громадський порядок на території будівництва, розташованого на проспекті Григоренка, 40. Група активістів зламала паркан на території будмайданчика, що охоронявся", - повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна" речниця управління Нацполіції Дарницького району Києва Інна Гамалій.

За словами речниці Нацполіції, наразі ситуація на місті інциденту перебуває під пильним контролем правоохоронців.

"Приблизно 50 осіб, які грубо порушували громадський порядок та чинили хуліганські дії, доправлено до територіального управління поліції, де буде встановлено їхні анкетні данні. У свою чергу слідчі нададуть правову кваліфікацію діям правопорушників... Потерпілих немає", - зазначила вона.

За попередніми висновками правоохоронців подію буде кваліфіковано як хуліганство.

Як повідомляв Укрінформ, жителі столичного масиву Осокорки проводять акції проти забудови банком "Аркада" території поблизу трьох озер - Небреж, Тягло і Мартишів. Учасники акції у суботу вимагали внесення змін до Генплану Києва із обмеженням багатоповерхової забудови масиву Осокорки-Позняки-Харківський до вул. Колекторна.

Створення великого ландшафтного парку на південь від вулиці Колекторної та збереження від суцільної забудови території навколо найбільших київських озер Небреж, Тягле, Мартишів разом з унікальною екосистемою заливних луків, розташованих за цими озерами. А також розвиток інфраструктури для еко-туризму, активного водного відпочинку, розвиток мережі доріжок для бігу та вело-доріжок.

Свою ідею місцеві жителі виклали у петиції до Київської міської ради № 713 від 18 листопада 2015 року "Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків", яка уже набрара понад 11 тисяч підписів.

Місцеві жителі виступають категорично проти зведення на східному та південному берегах озера Небреж житлового масиву «Патріотика на озерах», у якому, за планом забудовника банку "Аркада", має бути побудовано близько 40 багатоповерхівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-