Порошенко впевнений у скорому отриманні Томосу для України

Порошенко впевнений у скорому отриманні Томосу для України

Укрінформ
Глава Української держави Петро Порошенко висловив тверду впевненість, що процес прийняття рішення про надання України Томосу про створення помісної Української Православної церкви вийшов на фінішну пряму.

Про це він заявив у вівторок у Нью-Йорку, під час зустрічі з українською громадою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я ніколи не називав дати Томосу, і не буду її називати. Я сказав, що нам, українцям, треба молитися й боротися за те, щоб Господь нам його послав. Але я твердо переконаний, що ми вже на фінішній прямій", - зауважив глава держави.

Читайте також: США підтримують надання Українській церкві автокефалії - Держдеп

Він наголосив, що, враховуючи багатостраждальний шлях, який пройшли українці, це "точно є свідченням того, що і наша перемога наближається, і землю ми українську звільнимо".

Як підкреслив Президент, у кожній державі церква має бути відділена. "Я повністю з цим згоден, особливо коли ця держава іноземна. Це наше завдання – захистити Україну від тієї іноземної церкви, бо ми – найбільша православна країна Європи", - сказав Петро Порошенко. Він додав, що "церква має бути одна – українська".

Читайте також: УПЦ МП вимагає, щоб константинопольські екзархи поїхали з України

Президент зауважив, що українці чекали цього рішення "не чотири, і не сто, а триста років".

За його словами, Україна виборола цю допомогу. "І камінням у Путіна в горлі стане той Крим, як вони втратили Україну для церкви московського патріархату", наголосив глава Держави.

Читайте також: Представник Константинополя: УПЦ МП не має права "виганяти" екзархів з України

Крім того, він також висловив упевненість, що настав також час зняти анафему і з Гетьмана Мазепи. "І це буде правильно для того, щоб підкреслити, скільки український народ чекав цього", - зауважив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-