"UA:Перший" продовжує мовлення у прифронтовій зоні - НСТУ

Укрінформ
Телеканал "UA:Перший" продовжує мовити в аналоговому стандарті у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській, Сумській і Чернігівській областях попри відключення мовника на решті території України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту зв'язків з громадськістю та ЗМІ Національної суспільної телерадіокомпанії України Вікторія Сидоренко.

"Прифронтові території, які визначені постановою Кабміну як такі, не відключені. Але решту території України від аналогового мовлення телеканал "UA:Перший" дійсно сьогодні о 6.27 ранку було відключено Концертом РРТ", - зазначила Сидоренко.

Читайте також: Це державна проблема: НСЖУ засуджує відключення UA:Перший

Як повідомлялося, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія заявив, що концерн РРТ вранці 25 вересня відключив аналогове мовлення телеканалу "UA:Перший" за борги.

В офіційній заяві НСТУ щодо відключення аналогового мовлення телеканалу "UA:Перший” йдеться про те, що Суспільна телерадіокомпанія не має жодної фінансової можливості виконати свої зобов'язання та оплатити Концерну РРТ послуги трансляції.

Як нагадали в НСТУ, згідно з розподілом видатків державного бюджету на 2018 рік, фінансова підтримка НСТУ становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

29 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення, за яким аналогове телемовлення діятиме до 31 грудня 2018 року на територіях, що межують з Росією, а також для НСТУ і місцевих телекомпаній, у яких немає цифрових ліцензій. Відтак, аналогове телебачення повністю збережене в Луганській і Донецькій областях, на півдні Херсонської області (на межі з Кримом), а також на півночі Харківської, Чернігівської і Сумської областей, тобто на межі з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-