НАЗК внесло припис керівнику

НАЗК внесло припис керівнику "Мотор Січі"

Укрінформ
НАЗК внесло приписи керівнику ПАТ "Мотор Січ", головам Печерської та Шевченківської РДА у Києві та ректорові "Інституту екології, економіки і права" через ненадання ними запитуваних інформації та документів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції внесло п’ять приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону, чотири з яких - за ненадання запитуваної інформації та документів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, приписи за порушення вимог ч. 4 ст. 12 Закону «Про запобігання корупції», що полягають у невиконанні законних вимог НАЗК щодо надання запитуваної інформації та документів, внесені, зокрема, керівнику ПАТ "Мотор Січ" Сергію Войтенку, голові Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олегу Гарязі стосовно керівника апарату Шевченківської РДА Віталія Царана, голові Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергію Мартинчуку стосовно в.о. керівника апарату Печерської РДА Павла Бабія та ректорові приватного вищого навчального закладу "Інститут екології, економіки і права" Олені Биковській стосовно проректора вишу Олександра Нікандрова.

Читайте також: НАБУ виклало переписку Омеляна, що вказує на можливі порушення

Крім того, НАЗК внесло припис молодшому інспектору відділу нагляду і безпеки державної установи "Білоцерківська виправна колонія № 35" Віталію Ціліцькому. За результатами перевірки на підставі матеріалів, надісланих Білоцерківською міською прокуратурою, встановлено, що Ціліцький порушив встановлений законом строк передачі в управління іншим особам належних йому корпоративних прав.

З метою усунення порушень законодавства та запобігання вчиненню їх у подальшому НАЗК вимагає від керівників органів вжити передбачені законодавством заходи.

Припис Національного агентства є обов’язковими до виконання.

У НАЗК нагадали, що за невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про виконання припису посадова особа, якій його адресовано, зобов’язана повідомити НАЗК упродовж десяти робочих днів з дня його одержання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-