Ситник — про ситуацію з САП: Це не конфлікт, це виконання нашої роботи

Ситник — про ситуацію з САП: Це не конфлікт, це виконання нашої роботи

Укрінформ
Артем Ситник заперечує наявність конфлікт між НАБУ і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це він заявив журналістам під час брифінгу 23 серпня в рамках першого антикорупційного фестивалю «ДумкоFest. Антикорупція», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тема конфлікту - це та тема, яка крутиться вже, мабуть, із півроку. Особисто в мене немає відчуття, що є конфлікт. Тоді конфліктом можна назвати будь-які підозри, які оголошуються фігурантам за тими справами, які ми розслідуємо. Виконання нашої роботи щодо будь-кого - чи це детектив НАБУ, чи це прокурор САП - це не є конфлікт, це виконання нашої роботи. І не директором НАБУ Ситником, а детективами НАБУ, слідчими і прокурорами ГПУ. Якщо у нас є інформація щодо неправомірних дій будь-кого, ми вживаємо передбачених законом заходів і фіксуємо правопорушення», - сказав Ситник.

Водночас він уточнив, що його співпраця з керівником САП Назаром Холодницьким триває.

«В цілому робота йде, зараз справи передаються до суду. І я ще раз хочу наголосити: директор антикорупційного бюро в силу закону процесуальних повноважень не має, він не може прийняти рішення про закривання чи арешт особи, про оголошення підозри, ці рішення приймаються детективом за погодженням із прокурором. Співпраця ця є і, сподіваюсь, що вона буде продовжуватися», - додав Ситник.

Читайте також: ГПУ дала "зелене світло" на слідчі дії біля САП - Ситник

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 19 вересня, керівник САП Холодницький заявив, що НАБУ повторно намагалося встановити прослуховування в САП. За його словами, працівники Управління державної охорони виявили кабель, який тягнули в САП із Охматдиту. 

Пізніше Ситник спростував інформацію про спроби встановити у САП засоби для прослуховування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-