ГПУ дала

ГПУ дала "зелене світло" на слідчі дії біля САП - Ситник

Укрінформ
Детективи НАБУ 19 вересня проводили біля САП слідчі дії, санкціоновані прокурорами ГПУ.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив журналістам під час брифінгу 23 серпня в рамках першого антикорупційного фестивалю «ДумкоFest. Антикорупція», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи ту кількість проваджень, яку постійно реєструють щодо працівників НАБУ, я не можу глибше про це розповісти, тому що є і державна таємниця, і таємниця досудового розслідування. На сьогодні я не уповноважений це розкривати. Але цю інформацію (щодо проведення слідчих дій - ред.) я можу підтвердити, як і те, що не відповідає дійсності інформація про те, що все це стосувалося особисто керівника САП. Але санкціоновані дії були», - пояснив Ситник.

При цьому він уточнив, що це не перший випадок співпраці із Генпрокуратурою «по підозрах у корупції, які стосуються певних службових осіб, у тому числі - й працівників Антикорупційної прокуратури».

«Важко уявити об'єктивність антикорупційного прокурора, коли ми намагаємось фіксувати протиправні дії антикорупційного прокурора», - додав Ситник, пояснюючи, чому слідчі дії були санкціоновані саме ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 19 вересня, керівник САП Назар Холодницький заявив, що НАБУ повторно намагалося встановити прослуховування в САП.

За його словами, працівники Управління державної охорони виявили кабель, який тягнули в САП із Охматдиту.

Також деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про затримання детективів НАБУ за встановлення прослуховування в САП.

Читайте також: Ситник розраховує на об'єктивне розслідування інциденту з водієм САП

Холодницький також заявив, що водій САП після інциденту з детективами НАБУ перебуває в лікарні з попереднім діагнозом "перелом руки".

Пізніше Ситник спростував інформацію про спроби встановити у САП засоби для прослуховування та затримання детективів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-