Проект

Проект "Мовлення громад" сприяв появі 70-ти місцевих радіостанцій - Артеменко

Укрінформ
Одним із найуспішніших проектів Національної ради у 2015-2018 роках є "Мовлення громад", місія якого - через розбудову місцевого мовлення вплинути на розвиток громадянського суспільства.

На цьому наголосив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Є кілька проектів, якими Нацрада пишається. Це створення стовідсотково україномузичної радіостанції "Країна FM", це розбудова Суспільного мовлення, яка розвивається гігантськими темпами. Одним з проектів, яким ми пишаємося, - це "Мовлення громад", якому три роки, - конкурс на частоти був оголошений 2015-го. Це мовлення територіальних громад, яке задовольняє потреби в локальних новинах і забезпечує дуже швидку інформацію про надзвичайні події. Місія проекту - розбудова місцевого мовлення: тут є місце і для публічних дискусій щодо місцевих громад, це і контроль за місцевою владою. Тільки протягом 3-ох років 70 місцевих радіостанцій розпочали ефірне мовлення", - сказав Юрій Артеменко.

Читайте також: Нацрада оштрафувала маріупольського провайдера за ретрансляцію росТБ

Він зазначив, що загалом 173 місцеві радіостанції зараз здійснюють своє мовлення в 24-ох областях України. Темпи зростання, порівняно з 2015 роком, - 70%.

"Щодо власного мовлення, то середній його обсяг - 11 годин на добу. Звичайно, є і менше годин, це залежить від кількості штату. І тут на допомогу приходить Суспільне радіо, тому що за умовами конкурсу, якщо мовник має можливість мовити тільки, скажімо, 2 години, він повинен використовувати програми Суспільного радіо. Це може бути і "UA:Культура", і "UA:Радіо Промінь", - поінформував Артеменко.

Водночас він уточнив, що більша частина радіостанцій - 62% - комерційні. 38% - 65 компаній - комунальні підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-