Поліція відкрила справу через бійку НАБУ і САП

Поліція відкрила справу через бійку НАБУ і САП

Укрінформ
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень через інцидент між співробітниками САП і НАБУ, що стався у Києві 19 вересня.

Про це повідомили у коментарі Укрінформу в прес-службі ГУ Нацполіції у м. Києві.

"Слідчим відділом Шевченківського райуправління поліції внесено до ЄРДР відомості за ч.2 ст. 365 ККУ - за фактом перевищення влади та службових повноважень і застосування насильства стосовно співробітника Генпрокуратури, який перебував на місці", - повідомили в поліції.

У відомстві також зазначили, що, за їхньою інформацією, керівник САП Назар Холодницький і директор НАБУ Артем Ситник у четвер написали заяви до поліції за фактом цього інциденту.

"Є інформація, що вони звернулися до органів поліції, але якого змісту їхні заяви, поки що невідомо", - сказали у столичному управлінні.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня керівник САП Холодницький заявив, що Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який працівники НАБУ прокладали з будівлі Охматдиту до САП.

Читайте також: Інцидент із НАБУ: Холодницький каже, що водій САП у лікарні

Холодницький також звинуватив спецпризначенців НАБУ у застосуванні фізичної сили до його водія, який потрапив до лікарні з попереднім діагнозом "перелом руки".

У свою чергу у НАБУ спростували інформацію про спроби встановити пристрої для прослуховування у САП. У відомстві зазначили, що співробітники бюро не проводили жодних слідчих дій на території САП. Водночас мали місце санкціоновані судом заходи на території Охматдиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-