Холодницький проситиме поліцію та СБУ порушити справи проти співробітників НАБУ

Холодницький проситиме поліцію та СБУ порушити справи проти співробітників НАБУ

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що проситиме очільників Нацполіції та Служби безпеки порушити відносно працівників НАБУ чотири кримінальні справи.

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду просити керівництво Нацполіції і СБУ провести якісне розслідування кожного з цих проваджень: за фактом прослушки - законної чи незаконної; за фактом ДТП умисного; за фактом угону автомобіля, який був зафіксований на відео, і за фактом застосування фізичної сили до водія САП", - сказав Холодницький.

Він зазначив, що працівники НАБУ тягнули з боку Охматдиту кабель в САП для встановлення прослуховування, аби "мати на мушці кожного прокурора, щоб вони були статистами ганебних...  підозр".

Також керівник САП зазначив, що йому незрозуміло, на якій підставі НАБУ проводило спецоперацію поблизу САП, оскільки дозволу прокурора на такі слідчі дії не було.

"У мене питання: на якій підставі здійснювалася НАБУ ця операція? Закон передбачає, що доручення по певних провадженнях має право надавати лише прокурор. САП ніяких доручень не надавала. Якщо це чергова спільна група невідомо з ким і як, то це є виконання завідомо злочинного наказу", - вважає він.

Також керівник САП зазначив, що поінформував про цю ситуацію генпрокурора Юрія Луценка.

На запитання, чи спілкувався він з директором НАБУ Артемом Ситником, Холодницький відповів: "мені нема з ним про що говорити". Також він висловив переконання, що це був саме спецпідрозділ НАБУ. "Ні, це був спецназ НАБУ. Керівник спецназу, я знаю його в обличчя", - уточнив Холодницький.

Крім того, відповідаючи на запитання, чи перевіряв він свій кабінет на предмет пристроїв для прослуховування, керівник САП відповів: "Не переживайте, все гаразд, там нові рибки з'явилися".

Читайте також: Інцидент із НАБУ: Холодницький каже, що водій САП у лікарні

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 19 вересня, Холодницький заявив, що НАБУ повторно намагалося встановити прослуховування в САП.

За його словами, працівники Управління державної охорони виявили кабель, який тягнули в САП із Охматдиту.

"Коли виявили кабель, приїхав спецназ НАБУ визволяти своїх. Побили службову машину САП. Напали на водія САП", - зазначив Холодницький.

Також деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про затримання детективів НАБУ за встановлення прослуховування в САП.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник спростував інформацію про спроби встановити у САП засоби для прослуховування детективів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-