ООН порахувала порушення прав активістів та журналістів в Україні

ООН порахувала порушення прав активістів та журналістів в Україні

Доповідь
Укрінформ
В Україні впродовж 16 травня - 15 серпня 2018 року Моніторингова місія ООН зафіксувала 32 порушення прав щодо 23 представників ЗМІ та активістів, що на 210% більше порівняно із попереднім звітним періодом.

Про це йдеться у щоквартальній доповіді Моніторингової місії ООН в період з 16 травня по 15 серпня 2018 року. 

“Упродовж звітного періоду УВКПЛ зафіксувало 32 порушення прав щодо 23 працівників засобів масової інформації та активістів громадянського суспільства, з яких 30 порушень мали місце у звітному періоді. Ця кількість задокументованих нападів на 210% більша, ніж у попередньому звітному періоді, з 16 лютого до 15 травня 2018 року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Майже 200 ув'язнених в ОРДЛО хочуть до українських тюрем — ООН

У свою чергу Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) закликає правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування “рішуче реагувати на ці напади шляхом ужиття заходів для захисту простору для безпечного і безперешкодного здійснення свободи вираження поглядів, свободи думки та свободи мирних зібрань”.

“Хоча УВКПЛ має обмежений доступ на територію, яка контролюється озброєними групами, воно задокументувало певні “нормативні акти” і заходи, які свідчать про те, що на цій території не вітають і придушують висловлення критичних думок і свободу преси”, - додали в Моніторинговій місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-