Майже 200 ув'язнених в ОРДЛО хочуть до українських тюрем — ООН

Майже 200 ув'язнених в ОРДЛО хочуть до українських тюрем — ООН

Доповідь
Укрінформ
Щонайменше 184 засуджених, які перебувають у в'язницях ОРДЛО, проcять перевести їх відбувати покарання на територію, яка контролюється українським урядом.

Про це йдеться у щоквартальній доповіді Моніторингової місії ООН, яка охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2018 року. 

"Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) продовжувало стежити за становищем осіб, які були засуджені до того, як спалахнув конфлікт, і залишаються у місцях несвободи на території, яка контролюється озброєними групами. УВКПЛ відомо про щонайменше 184 таких ув'язнених, які звернулися з проханням про переведення на територію, яка контролюється урядом. Проте прогресу протягом звітного періоду не було досягнуто щодо їхнього переведення на цю територію", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ООН заявляє про 12 загиблих цивільних на Донбасі за три місяці

При цьому зазначається, що представникам ООН на території ОРДЛО досі відмовляють у доступі до місць несвободи і до проведення конфіденційних інтерв'ю, в той час як на підконтрольній уряду території працівники місії таку можливість мають.

"До того ж, практика проведення "закритих" судових засідань, куди не допускаються незалежні міжнародні спостерігачі, позбавляє людей такої важливої гарантії, як відкрите судове засідання",- зазначили в Моніторинговій місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-