Танкові змагання, хасиди в Умані й ляльки-роботи

Танкові змагання, хасиди в Умані й ляльки-роботи

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Аніщенко
Фото: Сергій Аніщенко

На Чернігівщині на полігоні 1-ї окремої танкової бригади оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України визначали найкращий танковий взвод українського війська. Упродовж 10 днів танкісти Сухопутних і Десантно-штурмових військ, Морської піхоти ЗС України та Національної гвардії України демонстрували свій професіоналізм у змаганнях.

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

Свій 655-й День народження насиченою програмою відсвяткувала Вінниця. На урочистості прибув, зокрема, й Президент України Петро Порошенко з дружиною.

Фото: Сергій Аніщенко
Фото: Сергій Аніщенко

А в Києві вперше відзначили день народження Андріївського узвозу. Точний вік вулиці не знає ніхто, але саме 9 вересня було покладено першу цеглу будівництва Андріївської церкви. "Родзинкою" святкувань став концерт оперети – 42 музиканти, які ввечері наживо зіграли на балконі Андріївської церкви. У святковій програмі також були музичні, театральні, дитячі, містичні, мистецькі, танцювальні платформи тощо. Близько 42 акторів, зокрема й студенти з університету імені Карпенко-Карого, взяли участь у фестивалі. Вони давали майстер класи з акторського мистецтва. Були розіграні дитячі вистави, влаштовані книжкові та солодкі ярмарки тощо.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Цими ж днями у столиці тривав II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок pUPpet. Захід зібрав учасників з 18 країн світу – зі своїми найкращими виставами до Києва приїхали театральні колективи Бразилії, Грузії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Китаю, Колумбії, Латвії, Німеччини, Польщі, Португалії, Сербії, Словенії, США, Тунісу, України, Франції, Хорватії. Серед акторів – й лялька-робот (на фото).

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Тим часом в Умані свято Рош га-Шана (іудейський Новий рік) відзначили близько 30 тисяч паломників-хасидів, які традиційно з’їхались на могилу свого духовного наставника Цадика Нахмана.

Фото: Сергій Аніщенко
Фото: Сергій Аніщенко

У четвер, 13 вересня, Національне антикорупційне бюро України оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. У свою чергу Омелян заявив, що висунута йому підозра – сфабрикована. Вже в п'ятницю, 14 вересня, Солом'янський райсуд міста Києва обрав запобіжний захід міністру інфраструктури – особисту поруку міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та народного депутата Федора Бендюженка, а також зобов'язав Омеляна здати у відповідні органи всі паспорти для виїзду за кордон.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У Харкові відбулося чергове засідання у справі резонансної ДТП, яка забрала життя шести осіб. Суддя Київського райсуду Харкова констатував, що лікар-нарколог Олена Федирко, яка першою оглядала Зайцеву після ДТП, до суду не явилася. Слідчі поліції, як вони доповіли суду, не знайшли її за місцем проживання і мають відомості, що вона виїхала на непідконтрольну Україні територію. Суд наполіг, щоб поліція здійснила повторно пошукові дії щодо Федирко, а також задовольнив клопотання захисту обвинуваченої Зайцевої про залучення до матеріалів справи відеозапису її огляду лікарем-наркологом.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Міський голова Харкова Геннадій Кернес (у центрі) під час V Спортивного ярмарку "Харків - спортивна столиця" з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Фото: Олексій Ковальов
Фото: Олексій Ковальов

Дівчина стрибає під час велофестивалю "Двіж оn Wheels" у межах проекту "ВелоСхід" у Лисичанську на Луганщині. 

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Хлопчики поруч із гравцями молодіжної збірної України з футболу перед матчем кваліфікації чемпіонату Європи-2019 (U-21) проти латвійської збірної, що завершився перемогою "синьо-жовтих" із рахунком 3:2, на стадіоні "Славутич-Арена" в Запоріжжі.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Ігровий момент матчу етапу Кубку світу з регбі між збірними України та Греції, що завершився з рахунком 26:28 на користь еллінів, у Харкові. 

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Прочани-хасиди під час святкування іудейського Нового року в Умані. 

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Дівчата в лицарських обладунках під час фестивалю історичної реконструкції "Галицьке лицарство" в Галичі на Івано-Франківщині. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Креветки на прилавку рибного відділу ринку "Привоз" в Одесі.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Страуси на території ферми, що є частиною маршруту кластера зеленого туризму "П'ять перлин Дніпра", який утворили Піщанська й Недогарківська ОТГ на Полтавщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-