У СБУ заявляють, що викрили спробу НАБУ скомпроментувати працівника Нацбанку

У СБУ заявляють, що викрили спробу НАБУ скомпроментувати працівника Нацбанку

Укрінформ
У Службі безпеки України заявляють, що в одного з детективів НАБУ вилучено план компроментації працівника Нацбанку.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

"На жаль, вчора засоби масової інформації не звернули увагу на виявлені та оприлюднені методи роботи детективів НАБУ, які не мають нічого спільного із діючим законодавством. Тож нагадаємо, що у рамках розпочатого кримінального провадження у співробітників НАБУ була вилучена значна кількість речових доказів, що вказують на вчинення ними низки кримінальних правопорушень. Трьом працівникам НАБУ оголошено про підозру в скоєнні злочину", - зазначила вона.

За словами Гітлянської, під час санкціонованих слідчих дій у сейфі співробітника НАБУ було вилучено, зокрема, конверт, у якому знаходився план компрометації працівника Нацбанку України. "Ми розуміємо, що всі детективи НАБУ вважають себе послідовниками Джеймса Бонда, але він не опускався до "підкладання" повій посадовцям державного регуляторного органу", - написала речник СБУ.

Читайте також: Омелян заявляє, що судитиметься з НАБУ

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро підготувало 13 вересня повідомлення про підозру у незаконному збагаченні на 3,76 млн грн першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині.

Цього ж дня стало відомо, що Демчина направив до Генпрокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро, які підготували йому повідомлення про підозру.

У березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

Водночас начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену щодо нього інформацію неправдивою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-