Колишні соратники відхрестилися від екс-командира

Колишні соратники відхрестилися від екс-командира "Східного корпусу"

Укрінформ
Колишній командир роти «Східний корпус» і лідер обласної організації партії «Національного корпусу» Олег Ширяєв на сьогодні вже не має ніякого відношення до патріотичного Азовського руху.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів біля Київського райсуду Харкова, де буде обраний запобіжний захід для 22-х учасників стрілянини 11 вересня біля приватного елеватора в селі Занкі Змієвського району Харківської області, інформаційний референт громадської організації «Терен Схід» (частина Азовського руху) Андрій Лукашов.

«Прикриваючись Азовським рухом, Ширяєв з 2016 року брав участь в рейдерських захопленнях. З урахуванням встановлених обставин, у вересні 2017 року керівник Азовського руху і політпартії «Національний корпус», народний депутат України Андрій Білецький, у минулому перший командир полку «Азов», прийняв рішення про виключення Ширяєва з патріотичного Азовського руху", - сказав Лукашов.

Читайте також: Поліція затримала екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва

За його словами, після виключення Ширяєв емігрував в Англію, але нещодавно з'явився у Харкові для організації власної партії.

«Сьогодні ми прийшли до будівлі Київського райсуду, щоб контролювати судовий процес в інтересах вищої справедливості", - пояснив Лукашов.

За його словами, 11 вересня більше 50 активістів нацкорпуса прибули до елеватора в Занках для захисту фермерів. В той же час на місце під'їхали майже стільки ж  невідомих молодих людей у балаклавах, і як з'ясувалося, зі зброєю: «Під час конфлікту поранено 7 чоловік, у тому числі 4 активіста національного корпусу, а також співробітник поліції».

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня Харківська прокуратура оголосила про підозру по статті, пов'язаній з хуліганством із застосуванням зброї, 22 учасникам конфлікту, затриманим на місці конфлікту. 

Фото: varta.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-