Нищук розраховує, що Меморіал жертв Голодомору завершать за 2 роки

Нищук розраховує, що Меморіал жертв Голодомору завершать за 2 роки

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук сподівається, що за 2 роки у столиці постане повноцінний Національний музей "Меморіал жертв Голодомору".

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу під час презентації виставки, присвяченої 85-им роковинам Голодомору в Україні.

"Ми активізували роботу цього року. На наступний рік ми передбачаємо кошти - і вони підтримані Міністерством фінансів - 700 млн грн. Цих коштів може не вистачити, тому залучаємо і громадськість, і світове українство, а саме Світовий конгрес українців. Ми плануємо, що через 2 роки музей буде завершений - друга черга. Тобто буде повноцінний музей із самою спорудою, з експозицією", - наголосив Нищук.

Він додав, що проводиться конкурс на концепцію експозиції, в якому беруть участь фахівці з різних країн, зокрема зі США та Польщі, які мають добру практику у створенні подібних музеїв пам'яті.

"Це важливо для країни - належно віддати шану людям, які були безневинно убиті під час Голодомору - однієї із найстрашніших трагедій, яку пережила Україна. Але ми не просто віддаємо шану, ми убезпечуємо себе від повторення подібної трагедії. Ми зможемо представити це світу", - зазначив міністр культури.

Читайте також: До роковин Голодомору відкрили виставку-дослідження репресованих науковців

Як відомо, Кабінет міністрів схвалив поданий Міністерством культури ескізний проект реконструкції музею кошторисною вартістю близько 772 млн грн у грудні 2017 року. За задумом архітекторів, друга черга меморіального комплексу буде "захована" у Дніпровський схил. Це не змінить ландшафту і збереже ідею музею – як свічки пам'яті.

3 квітня 2018 року Гройсман разом із членами уряду заклав капсулу будівництва другої черги Національного музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-