У Міноборони розповіли про віковий ценз на вступ до військових вишів

У Міноборони розповіли про віковий ценз на вступ до військових вишів

Укрінформ
До вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти у 2018 році вступило понад 3500 осіб.

Про це на брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони полковник Вадим Артамощенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні за результатами конкурсного відбору на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти за всіма рівнями освіти прийнято понад 3500 осіб”, - сказав Артамощенко.

Він зазначив, що серед категорій вступників понад 30% становлять військовослужбовці-строковики або служби за контрактом, ще близько 25% - це випускники військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою фізичною підготовкою, понад 10% становлять особи, які належать до пільгових категорій, - це діти-сироти, діти з сімей загиблих військовослужбовців та сімей військовослужбовців, які брали участь в АТО.

За словами посадовця, цьогоріч було збільшено віковий ценз для вступників: “Раніше він був від 17 до 21 року, від 21 до 23 і так далі. Зараз ця цифра від 17 років у рік вступу до 30 років”.

Читайте також: Гриневич розповіла про ТОП-10 вишів і принцип “гроші за студентом”

Артамощенко поінформував, що в Україні до системи військової освіти належать, зокрема, вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти, а це — 2 університети, 4 академії, 5 військових інститутів, 1 факультет, а також кафедри підготовки офіцерів кадрів та офіцерів запасу. Три навчальні заклади, що належать до системи військової освіти, мають статус національних — це Національний університет оборони України, Харківський національний університет повітряних сил і Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

“Загальна чисельність — понад 70 спеціальностей і понад 150 спеціалізацій, на яку вищі військові навчальні заклади і підрозділи мають ліцензію на підготовку військових фахівців за відповідними рівнями та ступенями”, - додав Артамощенко.

Він наголосив, що система вступу до вищих військових навчальних закладів повністю адаптована до потреб ЗСУ.

“Вступна кампанія в 2018 році проведена, плани прийому на навчання за всіма рівнями військової освіти виконані у повному обсязі”, - підкреслив т.в.о. директора департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-