“Дорожні” реформи підтримують 62% українців — Укравтодор

“Дорожні” реформи підтримують 62% українців — Укравтодор

Укрінформ
За результатами досліджень, близько 62% українців підтримують реформи, що здійснюються у дорожній галузі.

Про це на засіданні уряду сказав керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За дослідженнями GfK-Ukraine, дорожня галузь стала лідером серед підтримуваних реформ. Її підтримують 62% громадян, дякую за це. Усі роботи, які ми виконували цьогоріч, відповідають стратегії розвитку 2018-2022. Ми фокусуємося на національних та міжнародних коридорах", - зазначив Новак.

Він наголосив, що кошти платників податків використовуються максимально прозоро. Кошти з тих об'єктів, де з тих чи інших причин роботи гальмуються, перерозподіляються на інші об'єкти, щоб уникнути невиконання.

Читайте також: Наступного року Гройсман обіцяє на дороги 56 мільярдів

"Загалом на ремонт доріг державного значення цього року передбачено 18 млрд грн. На дороги місцевого значення міська влада отримала субвенції у розмірі 11,5 млрд грн. На експлуатацію заплановано 3,4 млрд грн. Цих коштів на утримання не вистачає, тому вишукуємо додаткові джерела, особливо для підготовки до зими. На безпеку руху передбачено 2,6 млрд грн", - додав Новак.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України у березні 2018 року затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки. За п'ять років з різних джерел на дороги планується направити близько 300 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-