Ув'язнений в Росії Клих скаржиться, що йому не надходять листи - Денісова

Ув'язнений в Росії Клих скаржиться, що йому не надходять листи - Денісова

Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ громадянин України Станіслав Клих поскаржився, що йому не надходять листи.

Про це після телефонної розмови з матір'ю ув'язненого повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Щойно переговорила з Тамарою Іванівною - мамою Станіслава Клиха. У розмові з сином 3 вересня, він поскаржився що йому не надходять листи. Якщо гроші, які йому передає мама зі своєї пенсії, він отримує, то листи - ні. Станіслав отримав лише одну звістку з дому, хоча мама надсилає їх регулярно - двічі на місяць. Тож, вже сьогодні з’ясую в уповноваженого РФ, чому порушуються права Станіслава і він не отримує кореспонденцію. Крім того, Тамара Іванівна зазначила, що 20 вересня збирається відвідати свого сина у Верхньоуральській колонії", - написала вона.

У свою чергу Денісова пообіцяла спільно з Міністерством закордонних справ вирішити питання організації поїздки матері до Станіслава Клиха і зауважила, що триматиме на особистому контролі це питання.

Як повідомляв Укрінформ, Клиха затримали російські силовики у серпні 2014 року під час його поїздки до Росії.

26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Читайте також: Ув'язненого у РФ Клиха "накачали" психотропними препаратами - омбудсмен

Карпюк та Клих не визнали своєї провини і категорично заперечували, що були в Чечні. Крім того, під час процесу вони розповіли, що дали свідчення під тортурами.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Клиха і Карпюка політв'язнями.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-