Дніпровський блогер озвучив версію свого затримання

Дніпровський блогер озвучив версію свого затримання

Укрінформ
Дніпровський блогер Валерій Ананьєв, якого поліція затримала перед презентацією власної книги про події на Донбасі, пов'язує своє затримання з інцидентом 9 січня 2016 року у селищі Гвардійське.

Ананьєв визнає, що був не правий (в ході інцидента він зламав ніс місцевому жителю) і готовий компенсувати потерпілому заподіяну шкоду. Про це блогер і ветеран АТО написав на своїй сторінці у Facebook.

«Наразі я знаходжусь у відділку. Телефон при мені. Я не збирався нічого писати про оцінку дій поліції, але деякі представники МВС вже встали в позу захисту і офіційно ллють на мене бруд. Скажімо так: офіційні пояснення поліції є занадто зручними. Важко зрозуміти як може публічна особа переховуватися від слідства», - написав Ананьєв.

Він зауважує, що у справі, по якій його затримано, було багато порушень зі сторони слідства. А у самому звинуваченні “купа брехні, яку їм ще треба довести в суді”.

При цьому він визнає, що поліція під час затримання діяла адекватно та максимально коректно.

«Я чудово розумію: якби 200 людей, які зібралися на 3-му поверсі бібліотеки, дізналися, що мене затримує на першому поверсі група людей у штатському, могло статися багато поганих речей. Тому поліціянти діяли адекватно ситуації, наскільки взагалі може бути адекватним затримання автора книги в бібліотеці», - написав блогер.

Він додав, що у вівторок близько обіду буде суд. На думку блогера, його мають відпустити.

У коментарі головному редактору Цензор.нет Юрію Бутусову Ананьєв додав, що тоді, у 2016 році сталася бійка під час занять у спортзалі селища Гвардійське. «В мене виникла суперечка з місцевим жителем, чоловіком. Я був неправий – завдав йому удар. Визнавав це тоді, визнаю і зараз. У чоловіка був зламаний ніс. Тоді це визначали як легкі тілесні ушкодження. Я пропонував компенсувати шкоду тою сумою, яку міг зібрати на той час, але його родина не погодилась. В 2017-му справу було закрито. Але в 2018-му добилися відновлення справи. І тепер там фігурують тілесні ушкодження середньої важкості», - пояснив Ананьєв.

Читайте також: У Дніпрі перед презентацією книги поліція затримала відомого блогера

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері у Дніпрі перед презентацією власної книги «Сліди на дорозі» поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

У Нацполіції Дніпропетровської області пояснили, що Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За даними поліції, інцидент стався у січні 2016 року, йдеться про побиття людини. За ухвалою суду Ананьєв затриманий та доставлений у відділення поліції м. Новомосковська.

Фото: Фейсбук Ананьєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-