Гройсман розповів, як у 2019-у розвиватимуть екстрену медицину

Гройсман розповів, як у 2019-у розвиватимуть екстрену медицину

Укрінформ
Уряд України планує зробити пріоритетним розвиток екстреної медичної домопоги в наступному 2019 році, причому одеський досвід організації диспетчерської служби вартий поширення.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Одеси, ознайомившись з роботою Єдиної оперативної диспетчерської служби Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо надати пріоритет у наступному році розвитку екстреної медицини: технічному переоснащенню медзакладів, підвищенню зарплат працівників тощо. Візьмемо базові області і з них почнемо перенавчати людей, враховуючи нові знання. Безумовно, будемо технічно переоснащувати й автомобілі. У плані будуть присутні подібні системи управління", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Централь 103: в Україні запускають систему, яка має пришвидшити екстрену меддопомогу

Під час ознайомлення голови уряду з організацією роботи Єдиної оперативної диспетчерської служби області очільник Одеської ОДА Максим Степанов зауважив, що після створення ЄОДС час передачі виклику від людини, яка зателефонувала на "103", до вільної бригади екстреної медичної допомоги в Одеській області скорочено у 7 разів.

"Ми істотно зменшили час проходження інформації від виклику на "103" до отримання його бригадою медиків "швидкої", яка знаходиться ближче за усіх до місця події. Автоматизація процесів диспетчерської служби дозволила скоротити термін виклику у 7 разів! Опрацьовують дзвінок на "103" протягом однієї хвилини, визначається найкоротший маршрут прибуття бригади медиків для надання допомоги хворому. Усе це в комплексі іноді в прямому сенсі рятує життя", - сказав Степанов.

За його словами, Єдина диспетчерска служба керує роботою 175 бригад екстреної медичної допомоги, на її базі також працює кабінет телемедичних консультацій. Причому, всі автомашини бригад "швидкої" регіону оснащено електрокардіографами з телеметричними пристроями. Прямо на місці виклику медики можуть зробити ЕКГ, у режимі "онлайн" відправити результати й одразу отримати консультацію висококваліфікованого лікаря телемедичного центру ЄОДС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-