Гройсман розповів, чи ініціюватиме уряд заборону на балаклави

Гройсман розповів, чи ініціюватиме уряд заборону на балаклави

Укрінформ
Правоохоронці мають достатньо правових важелів для того, щоб вимагати у людей, які прийшли на мирні акції та заходи із закритими обличчями, знімати балаклави й маски.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки в Одеську область, відповідаючи на запитання журналіста, чи ініціюватиме уряд на законодавчому рівні заборону закривати обличчя під час публічних акцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо все зробити для того, щоб на вулицях міст був порядок. Справжні герої балаклави не надягають, тому нам треба абсолютно чітко реагувати з точки зору закону. Сьогодні будь-який представник поліції може встановити особу і вимагати у неї зняти балаклаву”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Напад на учасників арт-платформи у Маріуполі: поліція відкрила справу

За його словами, вносити змінити у чинне законодавство з цією метою не потрібно. “Не було ніякої потреби приймати законодавство, треба діяти по закону. І я вважаю, що закон дає можливості сьогодні захистити усіх мирних громадян чи то в Одесі, чи то в інших містах та регіонах України”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-