Рада Європи реалізує в Україні два проекти, які мають зміцнити свободу медіа

Рада Європи реалізує в Україні два проекти, які мають зміцнити свободу медіа

Укрінформ
Офіс Ради Європи в Україні наразі імплементує два медійні проекти, які мають забезпечити об'єктивне висвітлення подій і захист журналістів, зокрема у передвиборчий період.

Про це заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю, 7 вересня, повідомляє кореспондент агентства.

"Наразі Офіс Ради Європи в Україні імплементує два медійні проекти: перший - це "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в України", другий - проект "Свобода медіа в Україні", що впроваджується в межах спільної програми Ради Європи та Європейського союзу "Партнерство заради належного врядування", - сказав Енберг.

Як поінформував Енберг, перший проект стартував з 1 липня. Очікується, що він сприятиме забезпеченню та гарантуванню незалежності Суспільного мовника на законодавчому рівні, підвищенню його спроможності надавати збалансоване і об'єктивне висвітлення подій, розробці концепції нової законодавчої бази щодо політичної реклами під час виборів і покращення безпеки журналістів, зокрема у передвиборчий період внаслідок підвищення захисту на рівні законодавства, а також ефективної боротьби з безкарністю нападників на журналістів.

"Всі завдання проекту надзвичайно важливі в умовах виборчого періоду в Україні", - акцентував голова Офісу Ради Європи в Україні.

Читайте також: Сюмар прокоментувала ситуацію навколо головреда "Схем"

Другий проект націлений на підвищення незалежності та ефективності органів, відповідальних за регулювання у сфері мовлення, через покращення законодавства і його застосування, а також на зміцнення спроможності системи суспільного мовлення для більш ефективного виконання своїх функцій та підтримання завершення реформи комунальних друкованих ЗМІ.

Голова Офісу Ради Європи в Україні нагадав, що проекти для підтримки реформ у сфері медіа впроваджуються в Україні з 2008 року. За дев'ять років було реалізовано п'ять медійних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-