Суд у справі Вишинського перенесли на завтра

Суд у справі Вишинського перенесли на завтра

Укрінформ
Судове засідання щодо продовження терміну тримання під вартою керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського перенесли на четвер, 6 вересня, 11.00.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.

"Клопотання, подане адвокатами Вишинського, щодо відводу судді, задоволене не було. Та поки вирішувалося це питання, один із захисників пішов і до зали суду вже не повернувся. Через це судове засідання у справі перенесене на завтра, 11 годину ранку", - зазначила речниця прокуратури.

Читайте також: Суд над Вишинським продовжиться - лікарі не знайшли проблем зі здоров'ям

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на початку засідання Вишинський поскаржився на біль у серці, тож у суді оголосили перерву і підсудного забрала "швидка". Лікарі виміряли йому тиск і зробили електрокардіограму, та проблем зі здоров'ям не виявили.

11 липня Вишинському продовжили термін тримання під вартою до 13 вересня, але 6 серпня Апеляційний суд Херсонської області скоротив цей строк до 8 вересня.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим викрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РИА Новости Украина" в Києві, а його керівник Кирило Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Згодом прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю. Зазначалося, що 6 червня 2018 року під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і набої до нього.

Під час обшуку правоохоронці також виявили в банківській скриньці Вишинського понад 200 тисяч доларів та прямий трудовий договір між Вишинським і МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.

Вишинського розглядають як можливого претендента на обмін на журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-