Щороку близько 10 тисяч дітей залишаються без батьківського піклування - Рева

Щороку близько 10 тисяч дітей залишаються без батьківського піклування - Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Андрій Рева  повідомив, що в Україні 10 тисяч дітей щороку залишаються без батьківського піклування.

Про це він заявив під час участі у панельній дискусії на тему „Сім'я - це сила. Новий вимір сімейної політики в Європі Карпат", що триває цими днями у Польщі, інформує Урядовий портал.

Зокрема, урядовець зазначив, що така ситуація спричинена  безвідповідальним ставленням батьків до виконання своїх обов’язків, вживанням батьками алкоголю, наркотичних засобів, жорстоким поводженням з дитиною, інші сімейні скрути. 

Рева під час виступу поінформував про те, що Міністерство соціальної політики України усвідомлює пріоритетну важливість реформування існуючої системи підтримки сім’ї шляхом трансформації традиційних механізмів, зосереджених, в основному, на соціально вразливих категоріях сімей через різні види державної допомоги, у систему сімейної політики, інтегровану у різні сфери суспільного життя для створення сприятливого гуманітарного простору для сімей з дітьми, забезпечення безпеки життя та здоров’я, добробуту та соціальної підтримки громадян.

Він також зазначив, що у зв’язку із цим та з метою створення умов для зміцнення інституту сім’ї, забезпечення належних соціально-економічних умов життєдіяльності сім’ї з урахуванням диференційованого принципу надання гарантій та адресної підтримки для забезпечення можливості виконання нею виховної та репродуктивної функції, популяризації в суспільстві сімейних цінностей та підвищення престижу сім’ї Мінсоцполітики розпочато роботу щодо розробки Концепції Державної соціальної програми підтримки сім’ї та розвитку відповідального батьківства до 2022 року.

Читайте також: У Києві хочуть провести ревізію дитячих майданчиків

Міністр також розповів колегам про діючу в Україні систему соціальних виплат, яка має на меті підтримати вразливі групи населення, зокрема пенсіонерів, осіб з інвалідністю, сім’ї, які перебувають в умовах, за яких не задовольняються у повній мірі їх соціальні потреби, жінок у період вагітності і пологів, при народженні дитини, а також дітей, які з тих чи інших причин позбавлені батьківського догляду і перебувають під опікою чи піклуванням, чи виховуються в прийомних сім’ях або у будинках сімейного типу.

Рева звернув увагу на те, що урядом було врегульовано питання щодо можливості подання заяви для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі з використанням телекомунікаційних систем. Таким чином, батьки для призначення державної допомоги при народженні дитини можуть подати такі документи у будь-який зручний час за допомогою мережі Інтернет, без необхідності особистого відвідування районного управління соціального захисту населення. При цьому подається лише заява (заповнена в електронній формі), факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, отриманою шляхом електронної взаємодії у порядку, встановленому Мінсоцполітики та Мін’юстом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-